Pressmeddelande

FAM AB har slutfört förvärvet av Sandvik Process Systems (SPS)

1 december 2017

FAM AB (FAM) har idag slutfört förvärvet av Sandvik Process Systems (SPS) från Sandvik AB.

- Vi är glada att nu vara ägare av SPS. Bolaget är en ledande global leverantör av industriella processlösningar med goda marknadspositioner som kommer att passa väl in bland FAMs innehav. Vi ser fram emot att tillsammans med styrelse, ledning och anställda vidareutveckla SPS som ett självständigt och fokuserat bolag, säger Lars Wedenborn, VD FAM AB.

 - SPS är en specialiserad affär med starka prestationer under lång tid. FAM är en perfekt ägare för att ta SPS till nästa nivå med sin stabila, långsiktiga grund som möjliggör för oss att ytterligare öka våra insatser inom innovation, tillväxt och lönsamhet, säger Henrik Furhoff, VD SPS.

Efter en övergångsperiod kommer verksamheten övergå till det nya namnet IPCO. 

 

För ytterligare information kontakta:

Lars Wedenborn, CEO FAM
Telefon: +46 735 237 735
Email: lars.wedenborn [at] fam.se

 

FAM AB
FAM AB är ett privat ägarbolag som förvaltar sina tillgångar genom att vara en aktiv ägare med en långsiktig ägarhorisont. FAM ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna. FAM’s största innehav är SKF, Stora Enso, Munters, Bergvik Skog, Höganäs och Nefab. FAMs tillgångar uppgår till ca. 45 mdr kronor.

 

Om Sandvik Process Systems
Sandvik Process Systems är en världsledande leverantör av industriella processlösningar baserade på avancerade stålband och stålbandsbaserad utrustning, samt processlösningar inom närliggande teknologier. Bolaget har cirka 600 medarbetare globalt och verksamhet i Asien, Europa, Nord- och Sydamerika. Den rapporterade omsättningen 2016 uppgick till cirka 1,7 mdr kronor.